Pertvaros iš Fibo plus 88 pertvarinių blokelių mūrijimas

Prieš “apsiuvant“ metalinį laiptų karkasą medinėmis pakopomis, reikėjo iškelti po laiptais suprojektuotą sienelę. Iš pat pradžių, buvo planuotą sienelę daryti iš gipskartonio, kaip ir visas pirmojo aukšto pertvaras (nes grindys buvo išlietos be pamatėlių pertvaroms, todėl pertvaros negalėjo būti sunkios), bet perskaitęs “A&A namukas“ bloge apie pertvarinę keramzitbetonio blokelių sienelę, kurios nereikia tinkuoti, ir kuri yra pakankamai lengva, bei nesugalvodamas gipskartonio sienelės viršutinio mazgo konstrukcijos, kuri neturėjo prie nieko tvirtintis, nusprendžiau paskutinę likusią pertvarą susimūryti pagal šią technologiją. Tad “Ermitaže“ ir “Akroramoje“ prisipirkau reikiamą blokelių kiekį, UAB „Orfis“ nusipirkau reikalingą Omega profilį, nes nusipirktas Ermitaže pasirodo netiko, “Senukuose“ – Cerasit mūro poliuretaninių klijų, pagal Akroramos darbuotojo rekomendacijas nusipirkau armavimui skirtos vielos strypų ir  2014m. lapkritį pradėjau darbus.

2014-11-10 13.31.26  2014-11-10 13.32.08

Pirmiausiai prie grindų ir sienos buvo pritvirtinti omega profiliai. Prie sienos “omega“profiliai  buvo tvirtinami mūrvinėmis, o prie grindų priklijuoti silikoniniais “Fix All“ klijais, bijant pažeisti grindinio šildymo vamzdelius. Mūrijama naudojant purškiamus poliuretaninius mūro klijus “Cerasit“, kas trečia eilę buvo dedama armuojanti viela, kur reikia blokeliai buvo pjaustomi su bulgarke. Su bulgarke pjaustėsi labai gerai, galvoti apie pjaustymo stakles manau neverta.

Neskaitant vienos plytų eilės dviejų langų arkose, šios sienos mūrijimas buvo pirmas mano gyvenime. Dėl lygiai susuktų omega profilių ir patogios blokelių formos sienos, kaip pirmam kartui,  gavosi labai lygios. Savo darbu likau patenkintas. Kadangi turėjau atlikusio putplasčio armavimo mišinio, tai blokelių sienos paviršių pradžioje nulyginau su juo, ir glaistas buvo tepamas lygesnio paviršiaus.

Įrašo “Pertvaros iš Fibo plus 88 pertvarinių blokelių mūrijimas” komentarai: 2

    • Kadangi blokelius pirkau Akroramoje, tai ir armatura is tenai. Parekomendavo armuoti vienas is ten buvusiu darbuotoju, o ir as pagalvojau kad nepakenks, kaina nedidele tai ir paemiau.
      Dabar tiksliai nepasakysiu kaip ta armatura atrodo, atrodo 3mm storio 2m ilgio strypai. Lankstosi labai lengvai, nesunku suformuoti kampa. Armatura jungiau su mazdaug 50cm persidengimu, vos ne visa armatura pilnai iplukdydavau kliju sluoksnyje.

Parašykite komentarą