Fasado apdaila

Užbaigus putplasčio klijavimo darbus, nusprendžiau negaišti laiko ir iškart fasadą padengti drėgmės neįgeriančiu silikoniniu tinku. Šiam sprendimui įtakos turėjo tai, kad lietaus metu armavimo sluoksnis stipriai įgeria drėgmę, ypač pačiame viršuje ties parapetais, nes parapetai dar neapskardinti, o vėliau labai ilgai džiūva. Vasara tai dar nedidelė bėda, anksčiau ar vėliau sienos vis tiek išdžius, problemos prasideda žiemą, kada armavimo sluoksnyje esantis vanduo užšąla ir pradeda jį draskyti. Nesinori tikrinti, neapsaugoto armavimo suluoksnio ilgaamžiškumo, po to iš naujo viską armuojant, tad ilgai nedelsęs pradėjau fasado tinkuotojų paiešką.

Apie tinkuotojų paiešką turiu labai daug ką papasakoti, bet gal tai padarysiu šiek tiek vėliau, o dabar pasidalinsiu vaizdais iš šio statybų etapo:

20140716_132338

Matosi viena nutinkuota struktūriniu tinku dvejomis spalvomis viena siena, bei už pastolių esanti siena ką tik nulyginta armavimo sluoksniu. Siena buvo lyginama užtepant armavimo mišinį vieną kartą, po dienos, plonam sluoksniui išdžiuvus buvo tepamas glaistas su spalva ir valandėlę palaukus kol išdžius gruntas, tinkuojamos sienos silikoniniu struktūriniu tinku. Tinką naudojau “samanėlę“ Dufa firmos, kaip apie jį teigė pardavėjas, tai pakankamai kokybiškas tinkas, su plaušeliais, kurie turėtų padidinti tinko tvirtumą, bet dėl tų plaušelių reikia įdėti šiek tiek daugiau pastangų užtrinant tinką, trinant jį, dėl plaušelių susidaro toks vaizdas tarsi tinkas “veltūsi“, bet galutinis rezultatas pakankamai neblogas.

dekoratyvinis-silikoninis-tinkas-silicon-kratzputz

  

20140718_173039

Matosi padengtos struktūriniu tinku jau dvi sienos. Pastoliai šioje nuotraukoje nesimato, nes yra kitoje namo pusėje. Vitrinos siena matosi dar netinkuota.

Na ir galutinis rezultatas:

20140728_192536

20140728_192142

20140728_192554

20140728_192641

Krūvelė palei vitrinos langus iš tinkavimui sunaudotų tinko kibiriukų, jų dar nebuvau pašalinęs.

Įrašo “Fasado apdaila” komentarai: 7

    • Vat ši tema ir yra ta, apie kurią turiu daug ką pasakyti. Ieškojau tiesiogiai tinkuotojų, bet užsiroviau ant tarpininko ir jam permokėjau virš 3000Lt. Bendra samata apie 12000Lt (sienų plotas neišmetus langų nepilnas 300m2), nors planavau ir laisvai būčiau sutilpęs į 10000Lt. Ateityje planuoju papildyti šį įrašą pasakojimu, kaip aš viską stengdamasis daryti pats, mažai turėdamas patirties su samdomu darbu, sugebėjau užsirauti ant tarpininko.

  1. Sveiki, įdomu kokie būtų Jūsų atsiliepimai apie Dufa tinką po keleto metų eksploatacijos. Ar Nesamanoja, spalvos nekeičia, neskilinėja, ar nešvarumai pakankamai išsivalo su krituliais? Galima ir e-mailu. Dėkoju.

    • Spalvos nepasikeitė, čia kaip ir tinko pliusas, neskilinėja, bet tai aš priskirčiau armavimo sluoksnio nuopelnams, o vat dėl nešvarumų ir išsivalymo, nieko gero pasakyti negaliu. Na nešvarumų kaip ir nesimato, bet vakarinė pusė, iš kurios dažniausiai pučia vėjas, tad ir lietus iš ten, tokia panašu jau žalsvėjanti, taigi, drėgmė greitai neišgaruoja ir ten jau pradėjo telktis “augmenija“. Reikės su kercheriu prasieiti.

  2. Sveiki, kodel rinkotes butent toki fasada? kodel ne plytos? ar kazkas kito.. mes rinkomes klinkerio plytas, o dabar pavasari galvojam ir aplink na issideti klinkerio trinkeles ( https://www.vokiskakeramika.lt/klinkerio-plyteles.html ) ka jus galvojat detis kieme? Tik dabar atradom jusu bloga skaitom ir tikrai labai viskas liux aprasyta! laukiam daugiau irasu

Parašykite komentarą