2014 metų pradžia

Metus pradėjau plytelių vonioje klijavimu. Karkasus gipskartoniui pagrinde buvau susukęs 2013 metų pabaigoje, 2014 metų pirmosiomis dienomis skubiai vonios patalpas ištepiau dviem sluoksniais baltos spalvos hidroizoliacija Bostik “Membrane“, nes sausio 6 d. buvome susitarę, kad atvyks plytelių klijuotojas ir pamokys mane klijuoti plyteles.

Vis tik, pakabinamo klozeto rėmo pritvirtinti nespėjau, nes nesugalvojau, kaip pritvirtinti jį apačioje. Gręžti į grindis dėl šildymo vamzdelių negalėjau. Taigi, sausio 6 d. atvyko meistras ir pradėjom klijuoti plyteles. Su meistru, gal tiksliau reikėtų sakyti meistras apklijavo apie pusę sienų, taip pat ir abi dušo kolonas.

Jam išvykus plytelių klijavimo darbai stipriai sulėtėjo. Vis tik įdirbis čia labai jaučiasi. Be to, dar turėjau pabaigti tvirtinti pakabinamo klozeto rėmą. Jau išvykus plytelių klijuotojui, sugalvojau, kad rėmą apačioje įtvirtinsiu apačią užbetonuodamas. Iš vidinės rėmo pusės užbetonavau plytelių klijais, o iš išorinės – lygindamas grindis išlyginamuoju sluoksniu.

Vonia pas mane buvo išbetonuota  su 2 cm nuolydžiu per visą vonios ilgį. Toks nuolydis dušui buvo per mažas, tai užpildamas išlyginamąjį sluoksnį iki dušo zonos, aš galėjau padidinti nuolydį dušo zonoje. Dušo zonoje nuolydžio formavimui, buvau nusipirkęs formuojamą išlyginamąjį sluoksnį, bet su juo pradėjęs dirbti, sunaudojau vieną užmaišytą kibiriuką ir daugiau jo nemaišiau, o nuolydį baigiau formuoti su plytelių klijais. Su plytelių klijais buvo ženkliai maloniau dirbti. Suformavus vonios grindis, suklijavom grindų plyteles, ir plytelių klijavimą pabaigėm užklijuodami apatinę sienų plytelių eilę. Kai buvo atvykę atlikti sandarumo testą, kaip tik klijavau grindų plyteles.

 

2014-02-18 atvažiavo langų meistras ir galiausiai sureguliavo langus. Rezultatu šiam momentui esu patenkintas. Plika akimi matomų plyšių neliko. Įtartinas vietas tikrinau su langu priverdamas popieriaus lapelį. Uždarius langą, gumytės lapą prispausdavo ir nepaleisdavo. Mano testą praėjo, liko sandarumo testas, kuris tiksliau parodys sandarumą ar jo nebuvimą. Užkliuvo tai, kad langai dabar užsidaro sandariau, o langų rankenos sukinėjasi “minkščiau“, lengviau. Visai kitas vaizdas.

Įrašo “2014 metų pradžia” komentarai: 2

    • Dėkui,
      nors ir ne tokios gražios, kaip kad tos, kuriomis Jūs prekiaujat, bet jų kaina tai nekonkurecinga :), kainavo apie 30Lt/m2 “Moki Veži“ parduotuvėje.

Parašykite komentarą